خبرگزاری مهر - گروه استانها: اجرای طرحهای بزرگ صنعتی و اقتصادی در استانهایی مانند لرستان که متأسفانه از قطار توسعه کشور جا ماندهاند، میتواند بخشی از مسائل و مشکلات آنها را حل کند، خیلی دور نیست، سالهایی که مرکز لرستان کارخانههای بزرگی مانند «پارسیلون»، «ماشین سازی»، «چرم و پوست»، «یخچال سازی»، «صدر فولاد» و…… را داشت و مردم به خصوص قشر جوان و تحصیل کرده آن، در این واحدهای صنعتی مشغول به کار و فعالیت بودند.
متأسفانه طی سالهای گذشته این واحدهای صنعتی در استان به دلایل مختلف مالی، عدم سرمایه در گردش، بدهیهای مالیاتی، تأمین اجتماعی و… رو به تعطیلی رفتند و تعداد زیادی از افراد مشغول به کار در آن واحدها بیکار شدند.
تعطیلی این واحدهای صنعتی و اقتصادی از یک طرف و نیمه تمام باقی ماندن طرحهای جدید صنعتی از سوی دیگر، موجب شده که لرستان همواره در صدر جدول بیکاری کشور قرار بگیرد، موضوعی که میطلبد رفع آن از سوی دولت سیزدهم و رئیس جمهوری مورد توجه قرار بگیرد.
بزرگترین پروژه صنعتی لرستان چشم انتظار اقدام دولت سیزدهم
در این میان، لاستیکسازی خرمآباد یکی دیگر از پروژههای نیمهتمام شهر خرمآباد در حوزه صنعت محسوب میشود، طرحی که میتوانست در صورت اجرا و تکمیل زمینه ایجاد اشتغال خوبی برای جوانان مرکز لرستان فراهم آورد.
نام پروژه | لاستیک سازی |
سال شروع پروژه | ۱۳۹۳ |
عمر پروژه | ۸ سال |
میزان پیشرفت فیزیکی | ۱۰ درصد |
محل احداث | خرم آباد |
کاربری و اهمیت پروژه | ظرفیت تولید ۶۰۰ هزار حلقه لاستیک و اشتغالزایی حدود ۱۲۰۰ نفر |
چرایی تأخیر در اتمام پروژه | عدم پای کار بودن بخش خصوصی و سرمایه گذار، تأمین نشدن تسهیلات لازم |
دستگاههای مسئول برای پیگیری اتمام پروژه | سازمان صنعت، معدن و تجارت |
کل اعتبار هزینه شده برای پروژه تا کنون | ۴۰ میلیارد تومان |
این در حالی است که از «لاستیکسازی» و هزار شغلی که قرار بود برای لرستانیها ایجاد کند امروز تنها یک خاطره دورمانده است؛ رؤیایی که در سال ۹۳ در جریان سفر رئیسجمهوری به لرستان با عنوان «بزرگترین پروژه صنعتی» لرستان در اذهان جوانان بیکار این استان نقش بست.
پیش از برگزاری سفر هیئت دولت در قالب سلسله گزارشهایی ضمن طرح برخی مسائل این استان، بستر پیگیری مطالبات و خواستههای مردم فراهم شد. در این راستا منطبق بر نظام مسائل تدوینشده در این خبرگزاری، مهمترین مطالبات استان در حوزههای مختلف صنعتی، کشاورزی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و … مورد اشاره قرار دارد تا زمینهای برای توجه به این مطالبات در مصوبات سفر دولت فراهم شود. برای پیگیری این گزارشها لینک «مطالبات مردم لرستان از دولت» را مطالعه کنید.
و اما با پایان یازدهمین سفر استانی دولت به لرستان، کار جمعبندی مصوبات و دستاوردهای سفر در دستور کار دستگاههای متولی قرارگرفته، در این راستا در خبرگزاری مهر نیز جمعبندی سفر هیئت دولت و انطباق مصوبات با محورها و اولویتهای نظام مسائل استان مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
همچنین بهزودی پروژه این خبرگزاری در زمینه پیگیری مصوبات سفر دولت به لرستان در قالب یک پرونده ویژه در دستور کار قرار میگیرد. گزارش یا گزارشهای جمعبندی سفر مبتنی بر نظام مسائل استان با نگاهی به گزارشهای تولیدشده پیش از سفر بسته خواهد شد و پیش روی مخاطبان این خبرگزاری قرار خواهد گرفت.
خبرگزاری مهر قبل از سفر رئیس جمهور به لرستان در قالب سلسله گزارشهایی «مطالبات مردم لرستان از دولت» را پیگیری و مطرح کرد، گزارش «تمامِ ناتمامهای دیار پروژههای تاریخی / طرحهایی که باستانی شدند!» از جمله این گزارشها بود که در آن بر ضرورت اختصاص اعتبار و تکمیل کارخانه لاستیک سازی خرم آباد از سوی دولت تاکید شده بود.
لاستیک سازی خرم آباد، قرار بود ۳۶ ماهه تمام شود که امروز با گذشت ۸ سال در قالب یک زمین خالی در کوهپایههای خرمآباد به چشم میخورد و حالا چشم انتظار تدبیر دولت سیزدهم برای تکمیل است.
قرار گیری «لاستیکسازی» در بین ۱۲ طرح کلیدی لرستان برای اجرا
بهزاد منصوری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در گفت و گو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه مباحث مربوط به سفر رئیس جمهور در حوزه صنعت و معدن در چند بخش تفکیک شده است که هر کدام از آنها میتواند متناسب با جایگاه خودش پیگیری شود اظهار داشت: در مجموع ۳۶ مصوبه در این سفر برای لرستان در نظر گرفته شد.
وی گفت: این مصوبات با ویژگیها و ابعاد خاص درج در مصوبات، توافقهای وزارتخانهای و حوزههای مربوطه بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان افزود: بخشی از اینها عمرانی، بخشی پرداخت تسهیلات و برخی دیگر پیگیریهای حوزههای اثر گذار مانند قضائی، سازمانهای وابسته به مجموعه وزارت خانه مانند «ایمیدرو» و… هستند.
منصوری در ادامه با اشاره به پروژه لاستیک سازی خرم آباد بیان داشت: این پروژه در بین ۱۲ طرح کلیدی استان برای اجرا قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: ماهیت این طرحها از جمله لاستیک سازی، گرفتاریهای مالی است و در قالب آنها رفع این مشکلات مورد تاکید قرار گرفته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با بیان اینکه کل اعتباری که برای راه اندازی خط اول این کارخانه نیاز بوده حدود ۱۸۰ میلیارد تومان بوده است گفت: طبق اعلام و پیگیریهایی که قبلاً هم داشتهایم، خود سهامداران نزدیک به ۸۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان آن را تأمین میکنند و ما بقی آن نیز در قالب تسهیلات باید تأمین شود.
منصوری تاکید کرد: بانک روی طرح توجیهی این کارخانه در حال فعالیت است.
هشدار نماینده مردم به سرمایه گذار برای فعال شدن پروژه
پیش از این مهرداد ویسکرمی نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیگیری برای راهاندازی این کارخانه در مرکز لرستان، اظهار داشت: بانک صنعت و معدن و «ایدرو» در این رابطه به تعهدات خود عمل نکردهاند.
وی با اشاره به عدم پرداخت تسهیلات به این کارخانه اظهار داشت: سرمایهگذار هم آنطور که باید پایکار نیست.
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه به هیئتمدیره این کارخانه در جلسهای در تهران اعلام کردم که یا خلع ید، یا شروع به کار میکنید افزود: در حال حاضر نصب سوله سالن تولید محدود کارخانه لاستیکسازی خرمآباد در دستور کار قرارگرفته است.
ویسکرمی تأکید کرد: پیشازاین نیز در تاریخ ۲۸ تیرماه امسال، اولین تجهیزات ساخت سالن فاز نخست لاستیکسازی در راستای ساخت اولین فاز لاستیکسازی به ظرفیت ۶۰۰ هزار حلقه لاستیک در سال، به محل شهرک صنعتی شماره سه واردشده بود.
نظر شما